De mega concurrent

Zo richt je een kleine slaapkamer in

Geplaatst op

Heb je een kleine slaapkamer en weet je niet hoe je hier een leuk plekje van moet maken? Dan is deze blog wat voor jou. Het lijkt misschien zo alsof de opties beperkt zijn wat betreft de inrichting, maar er zijn verschillende manieren om een leuke slaapkamer te creëren. 

Houd het simpel

Houd de indeling van je slaapkamer simpel. Er is vaak een voor de hand liggende hoofd muur om het bed tegen te plaatsen. Probeer niet eigenwijs te zijn door je bed in het midden van de kamer te zetten of schuin te plaatsen. Kies de meest voor de hand liggende indeling, deze is vaak het beste.

Wees niet bang om voor donker te kiezen

Donkere ruimtes zijn tegenwoordig helemaal hip. Bovendien geloof ik niet in uitspraken als ‘’verf nooit een kleine kamer in een donkere kleur, ze maken de kamer alleen maar kleiner’’. Het schilderen van je kamer in antraciet, marineblauw of olijfgroen kan chique en sexy zijn.

Breng veel licht binnen

Of je nou voor donkere of lichte tinten gaat, zorg er altijd voor dat je voldoende licht in de kamer brengt. Als je dit niet doet, maakt dit dat een kamer claustrofobisch aanvoelt. Kan dit niet met daglicht, zorg dan voor decoratieve verlichting op je nachtkastje, een staande lamp in de hoek of een mooie kroonluchter aan het plafond. Dit geeft bovendien ook veel sfeer.

Geef je bed een tweede functie

’s Nachts is je matras om in te slapen, maar overdag kan dit gebruikt worden als een lounge bank. Plaats wat leuke kussens en wees creatief. Mocht je nog wat ruimte over hebben, dan maakt een kleinschalige salontafel deze opstelling nog overtuigender. Nog op zoek naar een nieuw matras? Kies voor een koudschuim matras voor uitstekende lichaamsondersteuning en een lange levensduur.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over woondesign een aanverwante onderwerpen. Leuk voor de nodige inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ demegaconcurrent.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden