De mega concurrent

Wat is een waterontharder?

Geplaatst op

In deze blog gaan we je vertellen wat een waterontharder doet en hoe dit apparaat ervoor kan zorgen dat je geen problemen met kalkaanslag in je woning zult gaan ervaren. Zo kun je tal van problemen oplossen en zeker een aantal voorkomen. Lees snel met ons verder in deze tekst om de voordelen van een waterontkalker te ontdekken. 

Wat doet een waterontharder? 

Er zijn een aantal dingen die samenhangen met het ingebruiknemen van een waterontharder. Ten eerste is het zo, dat de waterontharder gemakkelijk geïnstalleerd kan worden op de hoofdleiding voor het water, deze is meestal te vinden in de meterkast van een woning. Op deze manier kun je gemakkelijk en zonder zorgen genieten van kalkloos water, omdat de ontharder de kalk er als het ware uithaalt. Dat is overigens niet met alle waterontharders zo, sommigen, zoals de magnetische waterontharder, zorgt ervoor dat kalk zich niet hecht aan waterleidingen. De kalk blijft dus in opgeloste toestand in het water zitten. Dit tweede type waterontharder is ecologisch verantwoord omdat deze niet werkt met chemische middelen en zout. Andere typen doen dit wel en zorgen zo voor milieuproblemen. 

Voordelen van een waterontharder? 

Een waterontharder in huis halen en aansluiten heeft verschillende voordelen. Zo gaan apparaten waar water doorheen gaat een stuk langer mee en ze vreten veel minder energie. Dit scheelt natuurlijk in de maandelijkse energiekosten en de kosten voor de aanschaf van nieuwe apparaten. Denk bijvoorbeeld aan dure apparaten als de vaatwasser, wasmachine of koffiezetapparaat. 

We raden je aan om een magnetische waterontharder aan te schaffen die goed is voor het milieu. Daarbij is het ook nog een keer zo dat er zo geen of veel minder kalkaanslag op bijvoorbeeld de douchewand te zien is. 

Blijf onze blogs volgen. Check steeds onze site. Dan ben je altijd op de hoogte van nieuwtjes als het gaat over commerciële zaken, geld besparen, wonen en andere lifestyle gerelateerde dingen. Veel leesplezier!

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over woondesign een aanverwante onderwerpen. Leuk voor de nodige inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ demegaconcurrent.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden