De mega concurrent

Waarom we steeds meer woningen laten isoleren

Geplaatst op

We zijn steeds vaker bezig met woningisolatie. Dat is een goede ontwikkeling, want er valt namelijk veel winst te behalen wanneer een woning is geïsoleerd. Je woning wordt sneller warmer en houdt ook warmte langer vast. Daarnaast zorgt het ook dat je woning in de warme maanden koeler blijft. Isolatie is dus zowel goed in de zomer als de winter. Genoeg reden dus om je eigen woning eens onder de loep te nemen.

Energiezuiniger woning

Wanneer je de woning verwarmt, dan zal alle warmte geleidelijk op zoek gaan naar de koude en koelere ruimtes in je woning. Warmte blijft op zijn plek zodra de aangrenzende ruimtes ook op temperatuur zijn of wanneer de warmte niet kan ontsnappen. We verwarmen onze woningen met energie, zoals aardgas of elektrisch. Denk aan de Cv-ketels, warmtekacheltjes en andere manieren. Door met isolatie ervoor te zorgen dat de woning langer warm blijft, dan gaan we zuiniger om met het gebruik van energie om de woning te verwarmen.

Mindere lasten voor het milieu

Energiezuiniger wonen is goed voor het milieu. Er wordt namelijk veel druk geuit op de natuur bij energiewinning. Denk maar aan het proces bij het verkrijgen van aardgas en andere brandstoffen. De druk is inmiddels zo groot dat we de aarde uitputten en dat ze niet de tijd krijgt om zich te herstellen. Denk maar aan alle Co2-uitstoot die de lucht in wordt geslingerd. Door met z’n allen energiezuiniger te wonen kunnen we de milieulasten verminderen.

Woningisolatie technieken

Met isolatiemateriaal kun je dus je woning isoleren. Dit kan op verschillende plekken in je woning. Het is belangrijk om deze technieken te combineren. Het heeft namelijk weinig zin als de vloeren zijn geïsoleerd, maar de ramen niet. Spouwmuurisolatie van Termokomfort is een effectieve manier om de muren van de woning te isoleren. Daarnaast kun je aan de slag met de ramen, vloeren en dakisolatie.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over woondesign een aanverwante onderwerpen. Leuk voor de nodige inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ demegaconcurrent.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden