De mega concurrent

Waarom kitten zo belangrijk is?

Geplaatst op

Kit is een goedje dat ervoor zorgt dat verschillende materialen en onderdelen aan elkaar bevestigd kunnen worden. Het is als het ware een soort lijm. Tevens zorgt kit ook voor een mooie afwerking in bepaalde ruimtes. Het zorgt ervoor dat kieren en naden gedicht zijn en je dus geen viezigheid of vocht op bepaalde onbereikbare plekken krijgt. Dit goedje kan bij veel verschillende soorten werkzaamheden gebruikt worden en daarom vinden wij het ook belangrijk om de soorten kit wat uit te lichten zodat je weet wat je nodig hebt bij welk project.

Soorten kit, voor al je kitwerken!

Je hebt veel verschillende soorten kitlijmen die ieder weer voor verschillende soorten projecten en materialen geschikt zijn. Zo is er een groot verschil tussen de kitsoorten voor een badkamer of voor een vloer. We hebben daarom de soorten even voor je op een rijtje gezet, zodat je niet de verkeerde zult aanschaffen bij je werkzaamheden.

  • Siliconenkit: Dit is de meest gebruikte kitvariant. Deze kit wordt voornamelijk gebruikt bij het verbouwen en onderhouden van de badkamer. Siliconekit is dan ook een flexibele en waterdichte kitlijm die geschikt is bij het afwerken van je tegels en sanitair. Doordat de badkamer een vochtige ruimte is waar ook veel overvloed van water aanwezig is maakt dat de siliconenkit de juiste variant hiervoor. Omdat je natuurlijk je badkamer wel mooi afgewerkt wilt hebben is het daarom mogelijk om voor meerdere kleuren te kiezen, ook is het mogelijk om gewoon voor transparant te kiezen om de kitranden niet zo te laten opvallen.
  • Acrylaatkit: Deze kit hebben voornamelijk de echte klussers altijd bij de hand. Acrylaatkit droogt erg snel en wordt een soort rubber dat bedoeld is voor naden en kieren waar niet veel werking wordt verwacht. Dit rubber is namelijk niet zo elastisch en waterdicht als bijvoorbeeld acrylkit. Dit moet dus aangebracht worden bij plekken waar het goed gedicht moet worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan deurkozijnen, raamkozijnen en vensterbanken. 
  • Montagekit: is net even wat heftiger dan de kitsoorten die hierboven vernoemd zijn. Deze kit is namelijk zoals de naam het al zegt, voor montage bedoeld. Dat wil zeggen dat deze kit zodanig sterk is dat het meer als echt lijmen gezien wordt. Zo kun je dit bijvoorbeeld goed gebruiken bij je vloeren door de plinten met montagekit te monteren. Deze kit kan zelfs in bepaalde projecten spijkers en schroeven vervangen. Dit kan dus helpen bij een mooiere afwerking. Deze kit is dan ook zoal binnen als buiten te gebruiken.

Tot slot

Houd er rekening mee dat sommige kitsoorten specifieke aanwijzingen hebben, zoals het verhogen van de uithardtijd door toevoeging van een tweede component of het toevoegen van warmte. Het is belangrijk om altijd de aanwijzingen op de verpakking van de kit te volgen om een optimaal resultaat te bereiken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over woondesign een aanverwante onderwerpen. Leuk voor de nodige inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ demegaconcurrent.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden