De mega concurrent

Veiligheid in je woning garanderen: enkele tips

Geplaatst op

De Nederlandse woningen van de laatste tijd zijn erg veilig en staan dan ook hoog aangeschreven in de wereld. De meeste nieuwbouwwoningen hebben een hoog label als het gaat over hoe economisch omgaan met energie. Toch blijven herinneren punten waar je zeker over na moet denken. Het gaat dan met name over de veiligheid thuis. We nemen een aantal dingen met je door.

Cv-ketel 

Het is belangrijk dat de cv-ketel op een goede manier werkt en dat alle filters voldoende in conditie zijn. Anders is het mogelijk dat je een koolmonoxidevergiftiging krijgt. 

Bij cv (ketel) onderhoud utrecht helpen ze je graag de veiligheid in je woning te garanderen. 

Om tussen de onderhoudsbeurten door de veiligheid op peil te houden raden we je aan om een melder voor koolmonoxide aan te schaffen.

Brandmelder 

Helaas komt het ook in de nieuwste woningen voor dat er brand uitbreekt. Dit kan om verschillende redenen gebeuren. Het belangrijkste is dat jij op tijd weg bent uit de woning of nog de tijd hebt om de brand te blussen dan wel de brandweer te bellen. Wij raden je dus aan om een brandmelder aan te schaffen.

Laat je sloten repareren 

Het gevaar komt niet alleen van binnen, maar ook van buiten de woning. Wanneer je sloten en de afdichtingen van ramen niet op orde zijn, dan is het mogelijk dat inbrekers naar binnen komen. Deze lieden hebben door de jaren heen geleerd sloten die niet up-to-date zijn qua beveiliging open te maken. Ze trainen zichzelf er ook in om steeds moderne sloten open te maken. Je moet dus altijd een paar stappen voor zijn. Wij raden je aan om slotenmaker te laten kijken naar je sloten en zonodig verouderde sloten te laten repareren. 

Blijf onze site volgen, want we willen je altijd op de hoogte houden van de laatste nieuwtjes als het gaat over veiligheid, wonen en aanverwante zaken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over woondesign een aanverwante onderwerpen. Leuk voor de nodige inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ demegaconcurrent.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden