De mega concurrent

Tips voor het uitkiezen van het beste kantoormeubilair

Geplaatst op

Het uitkiezen van kantoormeubelen is een grote klus. Er zijn veel opties en je moet veel afwegingen maken waar je het budget aan wil spenderen. Kwalitatief goede meubels zorgen voor een verbeterde werk productiviteit. Daarnaast maken de meubels ook indruk op je werknemers en klanten. Meer reden om dus goed na te denken over het kantoormeubilair. We helpen je graag op weg met de beste tips voor het uitkiezen van het juiste meubilair.

Kies voor duurzaam

Bij het maken van keuzes raden we aan om te letten op een aantal zaken. De eerste stap is duurzaamheid. Je wilt uiteraard dat meubels zo lang mogelijk mee gaan. Let dus goed op meubilair dat een lange levensduur hebben. Door te kiezen voor recyclebare meubels kun je vaak voor een goede deal hier weer nieuwe meubels voor terugkrijgen. Ga op zoek naar bedrijven die duurzame kantoorinrichting realiseren.

Ergonomische werkplek

De gezondheid van je werknemers is van groot belang. Een ergonomische werkplek helpt hierbij. Zo is het afstellen van de bureaustoel en bureau hierbij heel belangrijk. Je zit namelijk als werknemer veel op je plek. Per dag stapelen de uren bij elkaar op. Wanneer dit niet goed is afgesteld kan dit op termijn tot fysieke ongemak leiden. Denk hierbij aan spierpijn, rugpijn en nekpijn. Controleer dus goed of de grote getalen bureaus en stoelen ergonomisch vriendelijk zijn.

Invulling van de werkruimte

Als laatste tip willen we meegeven goed na te denken over de beschikbare werkruimtes. Meet hierbij goed op wat de afstanden zijn en welke afstanden je ook tussen de werkplekken wilt behouden. Dit kan je meenemen bij de maten van de bureaus. Zo voorkom je dat je straks met kantoormeubilair zit dat helemaal niet past of waar geen efficiënte werkruimtes mee ingericht kunnen worden. Zorg voor voldoende bewegingsruimte. Het helpt om hiervoor een plattegrond uit te stippelen met looproutes binnen het kantoorpand.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over woondesign een aanverwante onderwerpen. Leuk voor de nodige inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ demegaconcurrent.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden