De mega concurrent

Tips voor een mooi eigentijds interieur

Geplaatst op

Het is erg eenvoudig om een mooi interieur in te richten. Wij gaan dat aan jou bewijzen door de suggesties die we in dit artikel aan je voorstellen. Superleuk om zelf te beginnen met je interieur om je huiskamer, of andere kamers in je huis, helemaal in te richten naar hoe jij het in je hoofd hebt. We bedoelen dan natuurlijk de ideale inrichting van je woning. Lees vlug met ons verder en doe je pluspunt ermee. 

Moderne stijlen voor in de huiskamer 

Er zijn tal van woonstijlen die je kan toepassen in de huiskamer, of in de andere kamers van je huis, waarin je een nieuw interieur wilt waarmaken . Amusant om te zien hoeveel stijlen er eigenlijk zijn momenteel. Eerder was dit wel anders, dan waren er mogelijk een of twee manieren om je huiskamer in te richten. Zeker bij de gewone mensen. De adel en later de elite (de bourgeoisie), doorgaans wat beter op de hoogte van de een aantal stijlen. Toen het ontwerp ontwikkelde als zelfstandig discipline, kwam daar langzamerhand steeds meer aandacht voor en tevens het ¨gewone¨ volk raakte belangstellend in dingen als ontwerp. We zien een aantal stijlen momenteel in alle modebladen terug, er is een hoop aandacht voor. De stijlen die momenteel erg bewonderd zijn, dragen de schitterende namen: de Scandinavische, industriële en minimalistische stijl. 

Wat houden de stijlen in? 

Wanneer we de stijlen onder de loep nemen, dan zien we dat de eerste stijl vooral gebruik maakt van natuurlijke elementen als dierlijke geweien en vachten, de tweede meer van een fabrieks esthetiek uitgaat waarbij objecten uit fabrieken in het huis gezet worden en de bij de laatste stijl gaat het erom dat je zo gering mogelijk doet, maar dat dat wel een bijzonder taaie vormgeving dient te zijn. Het concept van less is more komt dan naar voren. We zien tevens in Japan bijvoorbeeld een minimalistische stijl en die noemen we dan de zen stijl, waarbinnen bijvoorbeeld bamboe, natuursteen en grind een belanghebbende rol spelen. Een stijl die tevens heel bewonderd is, dat is dan even een vierde bonus-stijl, noemen we de landelijke stijl. Dus een stijl die op het platteland (Engeland, Frankrijk, Spanje, Italië) erg bewonderd is. Een landelijk dressoir daar perfect bij.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over woondesign een aanverwante onderwerpen. Leuk voor de nodige inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ demegaconcurrent.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden