De mega concurrent

Tips om je terras schoon te maken

Geplaatst op

Een terras is een geweldige plek om te ontspannen, maar niet als het vies is! Daarom moet je weten hoe je er goed voor kunt zorgen, want je wilt dat het terras lang meegaat. Hier volgen enkele nuttige tips en trucs om je terras er jarenlang als nieuw uit te laten zien.

Regelmatig onderhoud

Bladeren en ander afval hopen zich snel op, vooral in de herfst. Als dit afval vergaat, kan het lelijke en moeilijk te verwijderen vlekken achterlaten. Houdt af en toe een snelle veegbeurt om het terras schoon en netjes te houden. Regelmatig onderhoud doet wonderen en helpt de ophoping van zwaar vuil te voorkomen. Ook verkort het de tijd die je nodig hebt om je terras schoon te maken.

Het perfecte moment om te beginnen

De beste tijd voor een grondige schoonmaakbeurt is in de lente of de vroege zomer wanneer het warmer is. Het schoonmaken van het terras kan de eerste klus zijn om de tuin voor te bereiden op de warme zomerdagen. Wacht op een mooie weerdag, pak dan je spullen en maak je klaar om aan de slag te gaan.

Veiligheid voor alles

Zoals met elke taak, denk aan de gevaren voordat je begint met het schoonmaken van je terras. Als je bleekmiddel of een hogedrukreiniger gebruikt, gebruik dan handschoenen en oogbescherming om jezelf te beschermen. Draag oude kleren en waterdicht schoeisel omdat deze klus soms nat en vies kan worden.

Laten we beginnen

Gebruik een tuinslang om het hele gebied schoon te spoelen. Door het terras af te spuiten verwijder je los vuil en help je onkruid uit de omgeving te verwijderen. Borstel de tuintegels met een harde borstel om alles wat nog over is te verwijderen. Vermijd draadborstels, want die kunnen je terras beschadigen.

Terras schoonmaken

Om vlekken van je terras te verwijderen, heb je een aantal opties. Bleekmiddel maakt een terras schoon en doodt tegelijkertijd eventuele onkruidwortels. Meng een deel bleekmiddel met tien delen water voor de juiste verhouding. Als de vlekken bijzonder ernstig zijn, wijzig je deze verhouding om uit te zoeken wat voor jou het beste werkt.

Als je je terras liever zonder chemicaliën wilt schoonmaken, kun je water met azijn of zuiveringszout als alternatief proberen. Meng een kleine hoeveelheid om een krachtig reinigingsmiddel te creëren. 

Gebruik een harde borstel om de vlekken weg te schrobben. Laat het mengsel een paar minuten inwerken op de ergste vlekken voordat je het opnieuw gebruikt. Als je klaar bent met schoonmaken, spoel je het terras weer schoon met de tuinslang.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden