De mega concurrent

Stijl en gebruik: voordelen van de gietvloer

Geplaatst op

Er zijn vele voordelen verbonden met de gietvloer. Niet alleen is het een superpraktische vloer, je kunt er ook alle kanten mee op als het gaat over het designen van je interieur. We willen je graag inspireren in dit artikel zodat je lekker aan de slag kan met je woonkamer. Natuurlijk kan de gietvloer ook in andere kamers. Een vloer aanschaffen doe je meestal wanneer je een woning gekocht hebt of de woning een totale make-over kan gebruiken. We gaan je via dit blog inspireren, zodat de resultaten echt heel tof gaan worden. Lees snel verder. 

Voordelen van de gietvloer

Er zijn vele voordelen verbonden met de gietvloer. Zo is het een vloer die gemaakt is van een bijzonder sterk materiaal dat ook nog eens een keer flexibel is. De gietvloer heeft zich namelijk bewezen in de industriële context, waar er een zware belasting op de vloer zat. Zware machines en chemicaliën drukten op de vloer, maar deze heeft zich kranig geweerd. Een gietvloer is zeer geschikt voor een jong gezin, bijvoorbeeld met kinderen, het is het type dat wel tegen een stootje kan. 

Als het gaat over de flexibiliteit en dan zien we deze terug in de combinatie met bijvoorbeeld een vloerverwarming. Wanneer de temperatuur van een vloerverwarming stijgt, dan zet de verwarming uit en dit heeft ook invloed op de vloer, die ook uitzet door de warmte. Wanneer de vloerverwarming weer afkoelt, dan zal deze inkrimpen met als gevolg dat de vloer ook weer zal inkrimpen. Dit proces van opwarmen en afkoelen noemen we warmtewerking. Wanneer dit proces zich voltrekt in een betonvloer, dan zie je dat op termijn de vloer gaat scheuren. Met een gietvloer is dit niet het geval omdat deze gemaakt is van kunststof.

Stijlen die mooi samen kunnen met de gietvloer 

Tal van stijlen die tegenwoordig erg populair zijn en die mooi gecombineerd kunnen worden met de gietvloer. Je moet denken aan stijlen als: de Scandinavische stijl met veel lichte tinten en natuurlijke materialen, de industriële stijl waarbij er gebruik gemaakt wordt van robuuste objecten, steigerhout steigerbuizen en bijvoorbeeld sfeerobjecten die vroeger in een fabriek hebben gestaan. Daarnaast is er nog de eclectische stijl waarbinnen heel veel dingen mogelijk zijn, bijvoorbeeld een combinatie van diverse stijlen uit verschillende historische perioden. 

Al deze stijlen, en hoe verschillend ze ook zijn, passen er goed bij de gietvloer. Deze is als het ware een basis onder de stijl. Je zou kunnen zeggen: het is een fundament waarop je de rest van je wooninterieur kunt bouwen. De stijlen van tegenwoordig hebben vaak een minimalistisch karakter, als het gaat over het ontwerp van meubels bijvoorbeeld. Ook een gietvloer heeft een minimalistisch karakter, want hij is egaal en heeft meestal een enkele kleur. Het is een vloer zonder naden en dat draagt bij aan het minimalistische karakter.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over woondesign een aanverwante onderwerpen. Leuk voor de nodige inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ demegaconcurrent.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden