De mega concurrent

Maak je ideale tuin: voor een heerlijke zomer

Geplaatst op

Om te kunnen genieten in de ideale tuin, zegmaar de tuin die je al zo lang op een bepaalde manier in gedachten hebt, is het nodig om een aantal stijlkeuzes te maken. De juiste dingen doen om een moderne stijl in je tuin aan te brengen of juist te gaan voor een natuurlijke, tijdloze tuin, vraagt het nodige inzicht. Gelukkig kun je veel online vinden over het inrichten van je tuin. Interieurdesigners vinden het heel leuk om je te helpen met je tuin zodat jij ook lekker kunt genieten van de zomeravonden met vrienden en familie. Het is erg belangrijk dat je altijd een buitenruimte hebt waar je met z’n allen van kunt genieten. We kunnen niet verwachten dat de openbare gelegenheden zoals terrassen, restaurants en cafe´s altijd open zijn. Dat hebben we de afgelopen jaren wel gemerkt. Een ideale tuin is een vaste basis van waaruit jij altijd kunt genieten van de zomer. 

Plant bomen / bomen in potten

Via het internet is bomen kopen heel gemakkelijk geworden. We nemen een aantal trends met je door op dit gebied. Kies hiervoor en je hebt komende zomer een ideale tuin om van te genieten, want bomen geven veel sfeer. Denk bijvoorbeeld aan palmbomen, maar ook aan olijfbomen. Je kunt ze in de grond planten (de winterharde soorten), maar ook in een pot (de niet-winterharde) zo kun je ze verplaatsen naar een betere omgeving wanneer het te koud is buiten. 

Zorg voor een terras met overkapping

In vele tuinen is het terras een belangrijk centrum voor sociale contacten. Daarbij moeten we niet vergeten ook een overkapping te maken zodat het mogelijk is om met regen ook buiten te kunnen zitten in de zomer naast de overkapping zou het leuk zijn om bijvoorbeeld een plek te maken voor de barbecue. Er zijn verschillende permanente barbecues te krijgen van bijvoorbeeld steen die een bijzonder sfeervolle uitstraling hebben in de ideale tuin.

Plaats een tuinhuis 

Een echte klassieker is natuurlijk het tuinhuis dat in vele tuinen in Nederland te vinden is. Dit houdt een bouwwerk heeft vele functies, het wordt gebruikt als opslagplek, maar in sommige gevallen zelfs ook als een soort buiten logeerkamer. Ook zijn er creatievelingen die bijvoorbeeld het tuinhuis gebruiken als studio voor muziek of als atelier voor kunstcreatie.

Wanneer het bouwwerk gebruikt wordt als logeerkamer of studio / atelier, dan raden wij je wel aan om misschien wat andere materialen erbij te gebruiken, bijvoorbeeld isolatiemateriaal en gipswanden. Het hele idee is dan natuurlijk dat er voldoende geïsoleerd wordt, zodat vocht en kou geen kans krijgen binnen in het tuinhuis, dit laatste is namelijk zeer slecht voor de gezondheid, ook muziekinstrumenten die het bouwwerk aanwezig zijn, trekken lage temperaturen slecht. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over woondesign een aanverwante onderwerpen. Leuk voor de nodige inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ demegaconcurrent.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden