De mega concurrent

Kies bootramen polycarbonaat voor beste kwaliteit

Geplaatst op

Niets is lekkerder dan een middag varen als het lekker weer is. Daar hebben we dan ook genoeg mooie plekken voor in Nederland. Of je nou in het noorden in Friesland gaat varen, of in het westen. Om te kunnen varen heb je natuurlijk een boot nodig. De een heeft een wat grotere boot dan de ander. Als je ervoor kiest om zelf een boot aan te schaffen, dan kun je hier onbeperkt gebruik van maken. Echter is het dan wel zo dat je deze zult moeten onderhouden. Bij het onderhoud is het belangrijk om ook de staat van de bootramen in de gaten te houden. Merk je dat deze aan vervanging toe zijn? Kies dan voor bootramen polycarbonaat.

Bestand tegen ruig water 

Als het gaat om kunststof, dan scoren bootramen polycarbonaat ontzettend hoog. Deze hebben namelijk een goede hardheid, het is weer- en krasbestendig én heeft een slagvastheid. Voor je boot is het verstandig om het juiste materiaal uit te zoeken, aangezien het water af en toe best ruig kan zijn. Aangezien polycarbonaat ontzettend sterk materiaal is, wat ook nog eens vrij licht weegt, wordt er vaak voor bootramen polycarbonaat gekozen om als veiligheidsbeglazing te dienen. Naast de stevigheid heeft het nog andere voordelen. Zo is het niet breekbaar en is het uv-bestendig. Als het gaat om brandveiligheid, dan zit je met polycarbonaat ook goed. Het is namelijk brandvertragend. 

Welke soort polycarbonaat spreekt jou aan?

Als je besloten hebt om voor bootramen polycarbonaat te gaan, dan zijn er diverse varianten waarvoor je kunt kiezen. Natuurlijk is het mooi om voor een heldere variant te gaan. Op deze manier kun je namelijk goed door de ramen heen kijken. Vooral als je in de boot zit is dit handig, aangezien je dan kunt zien wat er buiten gebeurt én je krijgt meer daglicht binnen. Naast een heldere kleur zijn er nog andere kleuren voor bootramen polycarbonaat. Zo kun je kiezen voor een opaal kleur, bruin of grijs. Naast kleur is er nog verschil in soorten. Zo heb je massief en kanaal. Voor bootramen wordt er voornamelijk gekozen voor kanaalplaten. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over woondesign een aanverwante onderwerpen. Leuk voor de nodige inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ demegaconcurrent.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden