De mega concurrent

Je woning verbouwen voor weinig

Geplaatst op

Het is niet nodig om veel geld uit te geven aan de verbouwing van je woning. We nemen in de blog een aantal opties met je door. Lees dus snel verder en doe je voordeel met de handige tips. Bij eikenhouthandel.nl helpen ze je graag verder met alles wat met verbouwen te maken heeft. 

Bepaal je stijl

Hoe wil je dat een ruimte aanvoelt? Hier is een trucje om je te helpen je stijl te bepalen: kijk eens in je kast. Geef je de voorkeur aan op maat gemaakte stukken of geef je de voorkeur aan lossere en meer comfortabele items? Houd je van bepaalde kleuren of patronen? Een andere manier om je te helpen je stijl te bepalen is door sleutelwoorden te bedenken die bepalen hoe je wilt dat een ruimte aanvoelt. Traditioneel, formeel, elegant? Speels, humoristisch, uitnodigend? Monochroom, gestroomlijnd, modern?

Denk aan een hotel waar je hebt gelogeerd of een restaurant waar je hebt gedineerd dat je bijzonder aansprak. Misschien was het een minimalistisch interieur van dat je zag tijdens een reis naar Japan of een clubachtige bar in New York ingericht met versleten leren stoelen.

Zoek uit wat je niet leuk vindt

Het is veel gemakkelijker voor mensen om uit te drukken wat ze niet leuk vinden. Door antipathieën in de vergelijking op te nemen, kunnen we sommige dingen elimineren en andere beperken. Zo kan een grote, gewaagde print je doen denken aan iets uit je jeugd dat je niet in je eigen ruimte wilt zien. Of een oorfauteuil kan herinneringen oproepen aan de tijd aan vroeger. Evenzo kan een bepaalde kleur gevoelens oproepen van een voorbije designtrend die je niet graag herhaalt. Deze herinneringen en reacties zijn heel persoonlijk en individueel, maar bepalen ook onze smaak.

Bouw rond je ruimte

Ruimteplanning, die van invloed is op de schaal, is essentieel. Mensen gebruiken vaak meubels die te groot of te klein zijn voor een ruimte. De grootschalige meubels zijn het die het interieur tegenwoordig verzadigen. Bouw een design rond de meubels waar je echt ruimte voor hebt. Denk na over de balans van een ruimte. Voor grotere kamers kun je overwegen om zones voor verschillende activiteiten in te richten: een zithoek die bevorderlijk is voor een gesprek, een andere zone om televisie te kijken, een werkzone met een bureau of tafel voor projecten of spelletjes. Hoewel je dol kan zijn op symmetrie, kun je dingen te geforceerd laten aanvoelen als je alles symmetrisch maakt. Denk na over het visuele gewicht en de verdeling om een ruimte in evenwicht te brengen. Verhouding en schaal zijn de sleutel tot elk ontwerp.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over woondesign een aanverwante onderwerpen. Leuk voor de nodige inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ demegaconcurrent.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden