De mega concurrent

Inspiratie uit Amerika voor je woning

Geplaatst op

Amerika is een enorm groot land met in elke staat een andere huisstijl. Onbewust worden wij hier in Nederland extreem beïnvloed door de Amerikaanse trends. We kijken naar Amerikaanse films en series, volgen Amerikaanse artiesten en acteurs en zien de grote steden als grote inspiratie voor ons interieur. In deze blog bekijken we de laatste trends die uit Amerika over zijn komen waaien. 

Metaalverf

Een metallic look in combinatie met donker hout is een heuse rage in het Noordoosten van Amerika. Denk bijvoorbeeld aan Vermont, een staat die bekend staat om zijn prachtige natuur en schattige huizen. De nieuwe designer woningen uit deze staat hebben inspiratie opgedaan uit de natuur en hebben dit gecombineerd met metalen accenten. Je kunt dit zelf heel goed namaken met metaalverf. Wat je dan krijgt is een warm interieur dat ook nog eens strak en “nieuw” toont. 

Strandhuis inspiratie

We blijven in het Noordoosten van Amerika en reizen naar Cape Cod. Deze plek staat bekend om zijn prachtige witte stranden en duinlandschap. Pittoreske woningen en prachtig traditionele vuurtorens doen je verlangen naar een eeuwige vakantie. Vergis je niet, het kan hier in de winter ontzettend sneeuwen, maar in de zomer is het erg aangenaam. Veel Amerikanen hebben een vakantiehuisje in Cape Cod. Cape Cod staat bekend om zijn lichte kleuren. Je vindt hier veel houten vloeren en witte wanden en plafonds. Combineer dit met typische elementen uit Cape Cod en jouw interieur wordt elegant en “vrij”. Deze elementen zijn schelpen, foto’s van matrozen, een houten stuur en ga zo maar door. De lichte tinten zijn perfect te combineren met lichtblauwe en groene wanden. Of je kunt ervoor kiezen om het interieur licht te houden en alleen kleur van groene planten en schilderijen als contrast te nemen.

Hout en natuursteen

Een compleet ander interieur dan wat we hierboven hebben benoemd is het interieur dat we in Midden en Noord-west Amerika vinden. Hier vind je vooral hout en natuursteen: een erg rustieke beleving. Erg smaakvol en gemaakt van het hout dat lokaal wordt gewonnen. Hier in Nederland betaal je je het apelazerus voor dit type interieur, omdat alles geïmporteerd moet worden. Ook is het in contrast met ons natuurlandschap. Wij wonen niet in de naaldbossen tussen de sequoia bomen, maar kijken uit over vlakke velden vol groen. Toch zijn er veel elementen die jij kunt toevoegen voor een totaal andere beleving in huis.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over woondesign een aanverwante onderwerpen. Leuk voor de nodige inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ demegaconcurrent.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden