De mega concurrent

Inbraak voorkomen is beter dan genezen

Geplaatst op

De corona-epidemie heeft maar weinig voordelen. Toch hebben we er eentje gevonden: het aantal inbraken is namelijk sterk gedaald. Dit komt natuurlijk omdat veel meer mensen thuis zitten. We verwachten dat dieven met smacht aan het wachten zijn tot ze straks weer meer vrijheid hebben om langs huizen te gaan. Als mensen weer aan het werk gaan, zullen de inbraken fors stijgen en daarom geven we in deze blog tips om inbraak te voorkomen. Voorkomen is beter dan genezen.

De juiste sloten

We kennen maar weinig mensen die zelfstandig de sloten vervangen om inbraak tegen te gaan. Toch zijn goede sloten cruciaal. Het is niet verstandig om er vanuit te gaan dat je standaard slot sterk genoeg is om inbraak te weren. Veel oude sloten zijn namelijk zeer eenvoudig te breken. Kijk op www.slotenmakerdenhaag.nl welke soorten sloten het beste zijn en hoe je de inbraakpreventie kunt verbeteren. Heb je bijvoorbeeld al eens gehoord van een inbraakstrip, dievenklauw of veiligheidsbeslag? Dat zijn allemaal extra beveiligen die ervoor zorgen dat dieven niet zo snel jouw deuren en ramen kunnen vorderen. 

Geef dieven geen hulp

Onbewust geven veel mensen dieven een mooie opzet om in te breken. Dieven zijn altijd op zoek naar de makkelijkste manier om naar binnen en buiten te gaan. Ze willen immers zo snel en stil mogelijk jouw waardevolle spullen jatten. Veel woningen hebben een dak met dakraam of een ruitje in de garage waar weinig zicht op is. Deze ramen zijn ideaal voor de dief om in te klimmen. Ze gebruiken vaak voorwerpen uit de tuin om omhoog te komen, zoals een kliko of tuinstoel. Zorg er dus voor dat ze deze voorwerpen niet zo eenvoudig kunnen vinden of zorg ervoor dat ze niet direct bij kwetsbare ramen staan. Dat lijkt misschien een beetje raar, maar hierdoor hebben criminelen meer tijd nodig om na te denken. En we weten dat dieven vrij dom zijn en het vuilnis van de maatschappij. Alles wat kan helpen is dus beter dan achter de feiten aanlopen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over woondesign een aanverwante onderwerpen. Leuk voor de nodige inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ demegaconcurrent.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden