De mega concurrent

Houd je huis veilig als je op vakantie gaat

Geplaatst op

Ben je van plan om voor een lange tijd van huis te zijn? Dan zullen de volgende suggesties helpen om je woning veilig te houden tegen pogingen tot inbraak. Inbrekers worden immers steeds slimmer. En zodra ze doorhebben dat niemand bij jou thuis is dan ben je ineens een interessant doelwit. Dit wil je het liefst natuurlijk voorkomen. Lees vlug verder en doe je voorkom een inbraak met onze tips.

Breng je naaste buren op de hoogte

Je buren kunnen enorm behulpzaam zijn tijdens de vakantietijden. Bespreek met je naaste buren als men op een trip gaat. In de periode dat jij weggaat kan er een buur een oogje in het zeil houden. Bovendien raden we aan om de post te sorteren en wellicht het gras bij te houden. Op deze manier geef je een signaal dat er nog steeds mensen in deze tijd thuis zijn. Voornamelijk in vakantietijd zijn inbrekers op zoek naar alleenstaande woningen.

Signalen dat je thuis bent

Door de buren wat makkelijke taakjes te laten doen helpt al degelijk. Je kunt nog een stapje verder gaan door je huis er ietwat bewoonbaarder uit te laten zien. Ruim dus niet alles compleet netjes op. Laat bijvoorbeeld een beker koffie staan of de tuinslang in de tuin. Je kunt zelfs een licht timer installeren die ‘s avonds even enkele keren aan gaat. Zo lijkt het net of iemand nog rondloopt in je huis.

De wereld kijkt mee

We doen het allemaal: op social media laten zien dat je op vakantie bent. Natuurlijk prachtig om mooie herinneringen vast te leggen en te delen met anderen. Daarentegen, pas op met welke enkeling je dit allemaal deelt. Mocht je een openbaar account hebben kan dus letterlijk een ieder meekijken, waaronder inbrekers. Controleer de openbare instellingen van je social media-accounts en die van je familie.

Huisbeveiliging

Het spreekt voor zich om alles voor je op je trip gaat degelijk op slot te doen. Doe dit bij alle ramen en deuren. Je kunt overwegen om extra slotwerk te installeren op simpel benaderbare ramen. Je zult verbaasd zijn waar je van buitenaf allemaal bij kan. Doe een rondje rondom de woning en zet bijvoorbeeld de containers binnen. Zo kan dit niet als opstap gebruikt worden om bij de eerste verdieping te komen. Ben je niet zeker van je huisbeveiliging? Neem contact op met slotenmaker Haarlem voor advies. Ze stellen een beveiligingsplan op om je woning optimaal te beveiligen en je bent direct op de hoogte van alle tere plekken van je beveiliging.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over woondesign een aanverwante onderwerpen. Leuk voor de nodige inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ demegaconcurrent.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden