De mega concurrent

Hoe verhoog je het prijskaartje van je huis?

Geplaatst op

De huizenprijzen zijn nu nog op zijn hoogst, maar er wordt verwacht dat eind 2021 de huizenprijzen eindelijk gaan dalen. Misschien dus een goed moment om nu nog je huis te verkopen? In deze blog bespreken we welke factoren kunnen helpen om je huis meer waarde te geven. Naar welke toevoegingen zijn potentiële kopers op zoek? 

Groene energie

Groene energie is superbelangrijk. Steeds meer mensen worden zich bewust van de impact van hun ecologische voetafdruk (hoeveel je per persoon uitstoot). Er zijn enkele dingen die je kunt doen om je huis “groener” te maken. De populairste keuze (en met de meeste impact) is het laten plaatsen van zonnepanelen. Woon je in omgeving Friesland? Zonnepanelen Friesland helpt jou bij het opwekken van groene stroom. Zonnepanelen zijn namelijk perfect om eigen stroom op te wekken. Niet alleen ben je klimaatbewust bezig, maar de energierekening gaat ook naar beneden. Minder stoken is tevens minder uitstoten. Allemaal punten die dus helpen het huis groener te maken. Een goede isolatie is minstens zo belangrijk. Dit is echter een wat ingrijpendere toevoeging, omdat je in sommige gevallen de wanden open moet breken. Isolatiemateriaal zit namelijk vaak in het stukwerk verwerkt. Een eenvoudigere optie is om enkelvoudige ruiten te vervangen voor dubbelzijdige ramen. Dit zorgt voor een betere isolatie, waardoor warmte beter behouden blijft. Potentiële kopers zien deze toegevoegde waarde en willen dus best wat meer betalen. 

Extra ruimte

Mensen kunnen extra ruimte altijd waarderen. Een manier dus om waarde toe te voegen aan je huis is door bijvoorbeeld een serre of uitbouw aan te leggen. Ook kun je bijvoorbeeld de zolder omtoveren tot extra kamer. Mensen willen graag wat meer betalen voor deze extra leefruimte. Het scheelt hen ook de moeite om zelf voor een uitbouw te gaan. Niemand wil zelf in die herrie en troep zitten.

Instapklare woning

Eigenlijk willen de meeste mensen gewoon een instapklare woonruimte. De minderheid geniet ervan om te klussen en een woning te verbouwen. Het is daarom belangrijk dat je huis een neutrale of moderne inrichting heeft. Heb je fel oranje wanden en een vloer uit de jaren 90? Grote kans dat de waarde van je huis dan daalt. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over woondesign een aanverwante onderwerpen. Leuk voor de nodige inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ demegaconcurrent.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden