De mega concurrent

Hoe richt ik gemakkelijk een kleine woning in?

Geplaatst op

Veel mensen wonen in een kleine woning omdat in de grote stad weinig woonruimte is; de woonruimte die er is wordt duur betaald. Gelukkig zijn er allerlei opties om een kleine woning op een leuke, comfortabele en efficiënte wijze in te richten. Wij gaan je vertellen hoe je dat op een gemakkelijke manier zou kunnen doen. Lees snel verder doe je voordeel met de tips die we geven. 

Kleine ruimte, slimme inrichting

Wie geen grote woning heeft, moet slim omgaan met de beschikbare woonruimte. We weten allemaal dat meubels de meeste ruimte innemen in een woning. Daarom is het in het geval van een kleine woning erg slim om te gaan voor multifunctionele meubels. Een voorbeeld daarvan (dit meubelstuk wordt vaak door studenten aangeschaft) is de slaapbank

Je kunt dit meubel overdag als bank gebruiken en in de avond plus nacht als bed. Een prima manier om als het ware de beschikbare woonruimte te verdubbelen. Je gebruikt dezelfde ruimte twee keer, voor twee functies. 

Dit multifunctionele principe is ook toepasbaar bij andere meubelstukken, zoals tafels en banken. 

Meerdere functies in een ruimte

We zien vaak dat meerdere functies in een ruimte ondergebracht worden. In een loft of studio zien we vaak: een kook-, zit- en slaapgedeelte in een ruimte. Een toilet en bad zijn apart daarvan gezet. Soms heb je drie ruimtes: zit-, eet-, kookgedeelte, slaapkamer en een badkamer. Het is in dit soort kleine woningen nodig dat je efficiënt omgaat met de beschikbare woonruimte. We raden je aan om zo weinig mogelijk in je woning te zetten. Alleen datgene wat nodig is. En natuurlijk het liefst multifunctionele meubels. Je kunt bijvoorbeeld een tafel in je woning neerzetten waarin een opbergruimte zit. Of een bank met daaronder een opbergvak. Dat scheelt ook weer een boel rommel in je woning. 

Wanneer je gaat voor een licht pallet en zorgt voor voldoende daglicht, dan zul je zeker een ruimogende woning hebben. Want lichte kleuren en veel daglicht zorgen voor een optisch grotere kamer. Dat voelt goed!

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over woondesign een aanverwante onderwerpen. Leuk voor de nodige inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ demegaconcurrent.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden