De mega concurrent

Hoe richt ik een kleine kinderkamer efficiënt in?

Geplaatst op

Een kinderkamer is meer dan alleen een slaapplek. Het is de kamer waar je kind speelt, zijn of haar huiswerk maakt en even helemaal tot rust komt. Je wilt natuurlijk dat je kindje zich fijn voelt in zijn of haar kamer. De inrichting is dan een essentieel element. Wanneer je echter een kleine kinderkamer hebt, kan het inrichten van de kamer een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er diverse manieren om een kleine kinderkamer op een mooie, comfortabele en efficiënte wijze in te richten. We delen graag onze tips over het inrichten van een kleine kinderkamer.

Benut de kleine ruimte op een slimme manier

Wanneer je een kleine kinderkamer hebt, moet je slim omgaan met de beschikbare ruimte. Het is geen geheim dat meubels de meeste ruimte innemen in een kamer. Kies bij het inrichten van de kinderkamer daarom voor multifunctionele meubels. Zo zijn er diverse kinderbedden waarmee je veel ruimte kunt besparen. Denk hierbij aan hoogslapers, stapelbedden of kinderbedden met lades. Met een hoogslaper kun je de ruimte onder het bed slim benutten door er een bureau of kast te plaatsen. Of maak er een leuke speelplek van. Een stapelbed zorgt ervoor dat er twee kinderen op de kamer kunnen slapen. Speelgoed, beddengoed en andere spulletjes berg je eenvoudig op met een kinderbed met opbergruimte.

Speel met licht en kleur

Naast multifunctionele meubels kun je de kleine kinderkamer er ook optisch groter uit laten zien. Dit doe je door de kinderkamer zo licht mogelijk te houden. Lichte kleuren laten de kinderkamer ruimer lijken en reflecteren het natuurlijk licht dat naar binnenvalt. Kies voor een rustig kleurenpalet en voeg er eventueel een felle kleur aan toe als vrolijk element. Of kies voor twee bijpassende pastelkleuren voor een speels effect. Is de ruimte klein en smal? Laat de kamer dan groter lijken door de smalle wanden te accentueren, bijvoorbeeld met een behang met streepjes of door horizontale lijnen te trekken met verf. Dit laat de kamer niet alleen ruimer lijken, maar staat ook nog eens erg mooi!

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over woondesign een aanverwante onderwerpen. Leuk voor de nodige inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ demegaconcurrent.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden