De mega concurrent

Hoe maak je de juiste keuze voor een nieuwe vloer

Geplaatst op

Als je opzoek bent naar een nieuwe vloer is het verstandig om hier niet te overhaasten keuze in te maken. Een vloer dient namelijk een behoorlijke poos mee te gaan. En aangezien het altijd best wel een investering is mag dat ook zeker wel verwacht worden. Het is daarom handig om wat stappen na te gaan voordat je de nieuwe vloer wilt kopen. We helpen je daar dan ook graag mee. In deze blog vind je enkele tips die je kunt nalopen om de juiste vloer te kunnen aanschaffen.

Budget, onderhoud en kwaliteit

Allereerst is het belangrijk om te beslissen hoeveel je wilt uitgeven aan je nieuwe vloer. Dit bepaalt grotendeels welke opties beschikbaar zijn en maakt de keuze wellicht wat minder ingewikkeld. Daarna is het een verstandige keuze om te kijken naar de onderhoud die de vloer nodig heeft en wat de vloer aan moet kunnen qua gebruik. Je kunt dan een aantal vragen aan jezelf stellen zoals, heb ik genoeg vrije tijd voor de schoonmaak, heb je huisdieren en kinderen die voor veel viezigheid zorgen en denk je dat er veel spullen steeds verschoven kunnen worden in huis? Dan is het van belang om een vloer uit te kiezen die wat steviger zijn en slijtvaster. Door deze vragen aan jezelf te stellen kun je ook weer een aantal opties wegstrepen en wordt de keuze opties wat overzichtelijk. Heb je een nieuwe vloer nodig voor bijvoorbeeld een smal halletje of de zolder? Dan kun je eventueel voor een goedkopere variant kiezen, omdat er wat minder gebruik wordt gemaakt van de vloer en slijten minder snel zal gebeuren.

Stijl en comfort

Nadat je deze stappen bent doorgelopen heb je een wat kleiner lijstje waar je uit kunt kiezen waardoor de keuze voor je nieuwe vloer wat toegankelijker wordt. Je kunt nu naar het leukste onderdeel gaan kijken, het uiterlijk van de vloer! De stijl van je vloer moet natuurlijk wel goed matchen met de algehele look en feel van de rest van het huis. Zo zou het kunnen dat laminaat helemaal jouw ding is, of dat natuursteen verrassend mooi bij je huis past. Het is dan ook zeker belangrijk om je meubels hier goed bij te betrekken. Want om nou je complete inboedel ook er nog eens bij te moeten veranderen wordt wel erg duur. Tenzij je natuurlijk een mooi spaarpotje hebt opgebouwd, laat dan vooral al je dromen erin los!

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over woondesign een aanverwante onderwerpen. Leuk voor de nodige inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ demegaconcurrent.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden