De mega concurrent

Hoe je goedkoop de keuken kan upgraden

Geplaatst op

Een keuken wordt vaak gezien als een duur onderdeel van de woning. Bekijk maar eens de prijzen voor het kopen van een gloednieuwe keuken. Een upgrade voor de keuken hoeft gelukkig niet zo duur te zijn. Zo hoef je niet gelijk een geheel nieuwe keuken te kopen, maar kan je ook heel gerichte aankopen doen voor goedkope prijzen. Erg handig als je werkt met een budget. Zo zijn er meer manieren om jouw keuken te voorzien van een goedkope upgrade. Maak kennis met onze tips. 

Keukenkasten gedeeltelijk vervangen

Zien je keukenkasten er niet uit en wil je deze zo snel mogelijk vervangen? Hier zijn meer manieren voor. Je kunt namelijk onderscheid maken tussen het functionele en de styling. Als de kasten nog sterk zijn dan kun je deze gewoon behouden. Vaak is het vervangen van de binnenste planken al genoeg. Zo kan je er ook voor kiezen om alleen de buitenkant aan te passen, dit kan met bijvoorbeeld interieur wrapping of het aanbrengen van een decoratief laag aan de buitenkant. Zo hoef je niet de hele kast eruit te slopen, maar vervang je alleen de buitenkant. Deze tactiek kan je voor meer onderdelen van de keuken gebruiken. 

Nieuw fornuis aanschaffen

Een fornuis is een belangrijk onderdeel van de keuken, zodra deze in zijn staat sterk achteruitgaat wil je deze het liefst zo snel mogelijk vervangen. Dit is een voorbeeld wat je ook liever niet gedeeltelijk vervangt. Het is dan afwegen hoeveel je wilt spenderen omdat het een flinke investering is. We raden in dit geval de outlet fornuizen aan van Elektro Witgoed Outlet. Zo hoef je niet de hoofdprijs te betalen voor een goed functionerend fornuis en kun je flink geld besparen.

Vernieuw met accenten

Wanneer je keuken er verouderd bij ligt, dan wil je toch het liefst wat veranderingen aanbrengen. Dit hoeft niet met een aanschaf van een compleet nieuwe keuken. Met een paar subtiele accenten kun je al een heel verschil maken. Denk aan oude behang of andere stijlpatronen in de keuken. Vervang bijvoorbeeld de keukentegels met moderne tegels of geef je keuken een nieuwe lik verf. Daarnaast kan verlichting ook een grote rol spelen. Maak een lichtplan voor de keuken en vervang alle oude verlichting. Met moderne verlichting creëer je al heel snel een nieuwe stijlvolle sfeer.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over woondesign een aanverwante onderwerpen. Leuk voor de nodige inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ demegaconcurrent.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden