De mega concurrent

Hoe houd ik mijn keuken en douche mooi schoon?

Geplaatst op

Er zijn anti kalk strategieën zijn te verzinnen waarmee het mogelijk is om kalkaanslag in je woning tegen te gaan. Het is soms wel even prettig om een aantal ideeën te krijgen waarmee je direct goed uit de voeten kunt. Dit is precies de reden waarom we deze tekst voor je geschreven hebben, daarmee willen we dus inspireren en op een meest praktische wijze aan de slag laten gaan. Lees snel verder in deze blog.

Antikalk zorgt voor een fijne woning 

Er zijn verschillende mogelijkheden om kalkaanslag tegen te gaan, dit is ook echt nodig omdat kalkaanslag overal in gaat zitten en ook bijvoorbeeld het oppervlakte van meubels goed kan verpesten. Bijvoorbeeld in de douche of keuken. Maar hoe kom ik nou kalkaanslag in mijn woning?,horen we vragen. Het is belangrijk om te weten wat kalkaanslag precies is. Het zit zo. Wanneer water hard is, dan zit er veel kalk en magnesium in. Uiteindelijk wanneer het water opdroogt, dan blijft dit achter als kalkaanslag. Je ziet het soms op het douchescherm, maar het komt ook op plekken voor waar je het niet ziet. 

Het is mogelijk om kalkaanslag tegen te gaan met een waterontharder. We raden je aan om  te gaan voor een magnetische waterontharder die ervoor zorgt dat kalk in het water opgelost blijft zitten.

Problemen die kalkaanslag met zich meebrengt

Het is mogelijk om kalkaanslag te voorkomen in je woning. We hebben zojuist gezegd dat je dat kan doen met een magnetische waterontharder. Het is ook hard nodig dat kalkaanslag tegengegaan wordt. Dit komt omdat het in dure apparaten als wasmachines, vaatwassers et cetera, kan gaan zitten. De consequentie hiervan is dat apparaten met de tijd minder goed gaan presteren en meer energie vragen. Dit gaat dus ten koste van de besparingen die je misschien voor ogen hebt als het gaat over stroom, je rekening wordt hoger. 

Ook is het bekend dat apparaten eerder stuk gaan wanneer er veel kalkaanslag in zit. Voorkom het dus met anti kalk strategieën.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over woondesign een aanverwante onderwerpen. Leuk voor de nodige inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ demegaconcurrent.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden