De mega concurrent

Het voordeel van rolluiken

Geplaatst op

Rolgordijnen zijn een populaire keuze onder huiseigenaren, geliefd om hun aantrekkelijke en frisse design. Ze zijn zeer veelzijdig en passen bij elk type interieur. Rolgordijnen zijn ook zeer functioneel als het gaat om het reguleren (of blokkeren) van licht, het bieden van privacy en goede isolatie. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in veel verschillende ontwerpen en materialen, dus er is keuze genoeg als het gaat om het stylen van je huis! Door rolluiken aan te schaffen kun je profiteren van de verschillende voordelen. 

Wat zijn populaire stijlen? 

We noemen een aantal stijlen waar je gemakkelijk je woning mee kunt upgraden:

  • Verduisterende rolgordijnen
  • Lichtfilterende rolgordijnen
  • Zonwerende rolgordijnen

Deze ontwerpen zijn allemaal verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen. Ze hebben ook prachtige UV-waarden om het meubilair in je huis te beschermen.

Wat je moet weten over verschillende rolgordijnen

Kamers waar verduisteringsrolgordijnen het meest gebruikt worden:

Slaapkamers

Blockout rolgordijnen zijn perfect wanneer ze in slaapkamers geïnstalleerd worden. Blockout stoffen zijn zeer goed in het bieden van privacy en het blokkeren van ongewenst licht gedurende de dag of nacht. Wanneer de rolgordijnen naar beneden worden gerold, kun je genieten van een hoge mate van privacy in je slaapkamer.

Keukens

Blinderende en zonwerende stoffen zijn de twee meest geprefereerde types voor keukenraamgordijnen. Welke van de twee je kiest, hangt af van het gewenste niveau van privacy. Het gebruik van waterbestendige materialen voor keukenramen is ook een goed idee om schade en lelijke vlekken te voorkomen.

  • Rolgordijnen voor keukens
  • Rolgordijnen voor woonkamers
  • Woonkamers

De meeste huiseigenaren gebruiken alle drie de soorten rolgordijnen samen in hun woonvertrekken. In feite kunnen ze combinatiebeugels gebruiken en dubbele rolgordijnen installeren om het gebruik van elke rol op elk moment mogelijk te maken. De zonwerende optie wordt meestal overdag gebruikt wanneer de zon schijnt, terwijl de blokkerende roloptie ’s nachts wordt gebruikt wanneer de duisternis intreedt.

Kantoren

Kantoorruimtes hebben meestal zonwerende rolgordijnen voor hun ramen. Dit komt omdat ze effectief zijn in het verminderen van verblinding door de zon, licht en warmte gedurende de dag. Blinderende rolgordijnen kunnen ook worden geïnstalleerd in vergaderzalen waar lichtreductie nodig kan zijn.

  • Rolgordijnen voor kantoren
  • Rolgordijnen voor badkamers

Badkamers

Deze kamers vereisen een hoge mate van privacy, dus zijn blockout-materialen de meest voorkomende keuze. Bij het kiezen van materialen voor een badkamer moet je overwegen een waterbestendig materiaal te kiezen. Lichtfilterende rolgordijnen kunnen ook ideaal zijn omdat ze zowel licht als privacy bieden.

Belangrijkste kenmerken en werking

Er is een ruime keuze als het gaat om basisafwerkingen, met een optie die past bij elke individuele stijl. Jaloezieën hebben een sidewinder die zorgt voor een soepele bediening en zijn voorzien van een kettingbeveiliging die wordt gebruikt om de ketting strak te spannen volgens de kinderveiligheidsvoorschriften. Combinatiebeugels kunnen ook worden gebruikt om zowel de blokkeeroptie ’s nachts als de lichtfilteroptie overdag te kunnen gebruiken.

Rolgordijnen onderhouden

Rolgordijnen zijn zeer gemakkelijk te onderhouden. Voor opgehoopt stof kan een stofzuiger worden gebruikt, terwijl voor kleine vlekken een vochtige doek van pas komt. Ga niet te ruw om met de stof, want de coating kan beschadigd raken of de kleur kan vervagen.

Wanneer een grote schoonmaakbeurt nodig is, kun je het beste de richtlijnen van de fabrikant van de stof volgen. Als je tijdens het onderhoud meer materiaaldetails nodig hebt, is het raadzaam contact op te nemen met je rolgordijnleverancier. Leveranciers hebben meestal gangbare reserveonderdelen en sturen die op verzoek naar je toe.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over woondesign een aanverwante onderwerpen. Leuk voor de nodige inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ demegaconcurrent.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden