De mega concurrent

Het nieuwe wonen

Geplaatst op

We zijn altijd op zoek naar de nieuwste trends en nieuwste technologieën. In deze blog bekijken we “het nieuwe wonen”. Hoe ziet onze huiskamer er aankomende jaren uit? 

Quooker en slimme koelkast

Nederland is zich eindelijk aan het opwarmen voor de slimme koelkast en de quooker. De slimme koelkast heeft een touchscreen en staat met “the internet of things” in connectie met andere machines. Hij is in staat om data te verwerken en aan te geven wanneer bepaalde producten op zijn. Krijg vanaf je telefoon inzicht in water in je koelkast ligt. Zeer handig als je bij de winkel bent, maar bent vergeten wat je nog mist. De Quooker- of een variant ervan- komen we ook steeds meer tegen in huizen. Een Quooker is in staat om binnen een handomdraai kokend heet water of ijskoud water te produceren. Direct uit de kraan. Het is zelfs mogelijk om water met bubbeltjes te krijgen. Het grote nadeel van deze technologieën is dat ze duur zijn en je ze optimaal wilt houden. Zorg er daarom voor dat je investeert in een waterontharder. Kalk is namelijk een groot probleem in de leidingen en zorgt ervoor dat machines meer energie verbruiken dan nodig. Kijk op ikwilvanmijnkalkaf.nl voor informatie over hoe je het beste kalk kunt bestrijden.

Minimalisme en slimme wanden

Steeds meer mensen kiezen voor minimalisme. We willen zo weinig mogelijk spullen en een zo’n elegant mogelijk interieur. Binnenhuisarchitecten spelen hier superslim op in door gebruik te maken van slimme scharnieren en verplaatsbare wanden. Het plafond is voorzien van een slimme grid van rails. De wanden zitten vast aan het plafond met wieltjes, waardoor het dus mogelijk is om de wanden te verplaatsen. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om bijvoorbeeld een open ruimte te verdelen in verschillende ruimtes. Heb je meer ruimte nodig? Dan verplaats je de wanden weer naar de zijkant.  Zo benut je elke ruimte zo efficiënt mogelijk. Een ideale oplossing voor appartementen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over woondesign een aanverwante onderwerpen. Leuk voor de nodige inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ demegaconcurrent.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden