De mega concurrent

Focus gelijk op deze klussen na het kopen van een woning

Geplaatst op

Sta je op het punt om een woning te kopen? Let dan op onze tips waar je gelijk op kunt focussen. Een woning kopen is een grote stap. Na de koop kun je gelijk aan de slag met de verhuisplannen. Naast de verhuizing zijn er een aantal klussen waar je alvast aan kunt denken. We hebben de belangrijkste aspecten op een rij gezet in deze blog. Lees dus snel verder en bespaar jezelf een hoop stress!

Controleer je huisbeveiliging

Wanneer je in een nieuwe woning gaat wonen, is het zaak om de huisbeveiliging onder de loep te nemen. In een nieuw gebouwde woning zal je beschikken over nieuwe sloten, echter kunnen er alsnog beveiligingsmankementen aanwezig zijn. Denk aan anti-inbraakstrips of extra deurklemmen die je nog kunt installeren. Wanneer je in een bestaande woning gaat wonen kun je een controle doen om te kijken hoe goed de sloten zijn en of al het slotwerk nog soepel werkt. 

Regel de nutsvoorzieningen

Niemand wil in een woning zitten waar er geen stromend water, elektriciteit of internet is. Dat zou balen zijn. Hou er rekening mee dat het aansluiten van bijvoorbeeld een internet en TV-abonnement niet altijd gelijk kan en dat hier wat weken overheen gaan om dit aan te sluiten. Zorg dus na de koop van je woning dat je gelijk alles afsluit voor de datum dat je in je nieuwe woning gaat wonen. Zo voorkom je dat in de eerste maanden zonder nutsvoorzieningen komt te zitten.

Voorkom een ramp na aankoop

Na het kopen van de woning kun je dus gelijk aan de slag met de klussen die je nog wil uitvoeren. De grootste nachtmerrie voor iedere koper is dat je bij het onderzoeken van de woning diverse mankementen ontdekt die je op voorhand niet hebt opgemerkt. Denk aan flinke waterschade, verrot hout of een verkeerde waardebepaling. Daarom is het zaak om met de juiste makelaar in zee te gaan en een goede inspectie door te voeren. Kies daarom voor een betrouwbare makelaar zoals Van Doorn Makelaardij in Utrecht. Specialisten die een oog hebben voor jouw wensen en tot in de details helpen met het vinden van de juiste woning.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over woondesign een aanverwante onderwerpen. Leuk voor de nodige inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ demegaconcurrent.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden