De mega concurrent

En rietdak voor een Oudhollandse uitstraling

Geplaatst op

Wanneer je een vrijstaande woning of een boerderij hebt, dan is het natuurlijk erg mooi om deze in de stijl van vroeger te laten maken. Je kan denken aan een rieten dak. Dat is toch wel het Oudhollandse dak pur sang. In deze blog willen we er graag een beetje over bijpraten dus lees snel verder en doe je voordeel met de informatie die weergeven. We vinden het ook leuk als je onze andere blogs leest omdat hier ook veel informatie instaat waarmee we graag willen inspireren.

Het rietdak laten maken

Het is heel slim om een rietdekker je rietdak te laten maken. Dit heeft als reden dat het een ambachtelijke manier van dakbedekking is. Het bestaat al heel lang en het moet op een specifieke wijze gemaakt worden wil het een veilig dak zijn. Zo bestaan er allerlei behandelingen om het rietdak te impregneren en zo brandwerend te maken. In het verleden, we spreken dan over de middeleeuwen, was het rietdak erg populair, maar wel onveilig, waardoor het uiteindelijk vervangen werd door dakpannen daken. Ook de huizen waren in die tijd vooral van houdt, maar in de loop van de eeuwen werd steen meer en meer als bouwmateriaal voor huizen gebruikt. Dat laatste had onder andere te maken met brandgevaar. 

Wat past er nog meer bij een rieten dak? 

Om een oud-hollandse sfeer te kunnen creëren is er wel wat meer nodig dan alleen een rieten dak, toegegeven je bent al wel een heel eind met zo’n dak. Het is ook erg leuk om luiken buiten neer te hangen die groen zijn en in het midden 4 witte vlakken hebben die door een kruis, meestal in de rode kleur, worden gescheiden. Dit noemen we ook wel het boeren design. Voor binnen is het erg leuk om in de keuken bijvoorbeeld Delfts Blauw te zetten en bijvoorbeeld een ouderwetse stijlkeuken te plaatsen (wanneer deze daar aan toe is). Dan heb je wel de mogelijkheden van de moderne keuken, maar de keuken ziet eruit alsof deze uit de jaren twintig komt. Dat zorgt voor heel veel warmte in je keuken. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over woondesign een aanverwante onderwerpen. Leuk voor de nodige inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ demegaconcurrent.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden