De mega concurrent

Een woning vinden in Groningen

Geplaatst op

Groningen is een prachtige stad met veel variatie qua woongebied. Als je naar of binnen Groningen wilt verhuizen, kan het wel een uitdaging zijn om een huis te vinden. Het is binnen de huidige huizenmarkt namelijk nog steeds niet makkelijk om een fijne woning te vinden en aan te kopen of te huren. In dit artikel helpen wij jou graag een handje met het maken van de nodige keuzes, zodat jij jouw droomhuis in Groningen vindt.

 

Het kiezen van een gebied

 

Als eerste is het belangrijk om te weten waar je wilt wonen. Groningen heeft verschillende wijken met elk een eigen karakter. Kies hieruit een wijk die bij jouw wensen past. Je hebt ook een grotere kans van slagen als je kijkt naar woningen binnen meerdere gebieden. Hieronder enkele voorbeelden van populaire gebieden.

  • Het centrum. Dit is het bruisende deel van de stad met winkels en cultuur op loopafstand. In het centrum vind je nog veel authentieke huizen, zoals herenhuizen, hofjes en grachtenpanden.
  • Oosterpoortbuurt. Deze wijk ligt tegen het centrum aan en is populair bij zowel studenten als starters. Hier is ook de Oosterpoort, een schouwburg waar je heen gaat voor een avondje uit. Hier staan ook veel oudere panden, zoals schipperswoningen en herenhuizen.
  • Beijum en Lewenborg. Dit zijn jongere buurten in Groningen van de jaren tachtig. Wanneer je meer houdt van rust, groen en ruimte zijn deze woonwijken ideaal. Het recreatiegebied Kardinge is dichtbij, waar je onder andere kunt schaatsen, tennissen en klimmen.
  • Reitdiephaven. Dit gebied vind je aan de rand van de stad en is een van de meest gefotografeerde plekken in Groningen. Deze nieuwbouwwijk heeft vele kleurrijke huisjes langs het water van de Reitdiep. Je hebt hier ook een klein winkelcentrum en een kleine jachthaven waar je een bootje huurt om naar het centrum van Groningen te varen.

 

Huren of kopen?

 

Heb je een idee waar je wilt gaan wonen? Dan is het tijd om te bepalen of je gaat kopen of huren. Dit is natuurlijk afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Een huis kopen heeft veel voordelen, omdat je het huis ook echt bezit. Daartegenover staat dat je ook zelf onderhoud moet plegen, waar dat bij een huurwoning de verantwoordelijkheid is van de verhuurder. 

 

Welke keuze je hierin ook maakt, je hebt een grotere kans van slagen wanneer je een makelaar inhuurt, bijvoorbeeld Pandomo makelaars in Groningen. Zij hebben een groot gebied waar ze huizen en appartementen voor jou zoeken, zowel nieuwbouwprojecten en koopwoningen als huurwoningen.

 

Je eigen huis verkopen

 

Heb je zelf nog een huis dat verkocht moet worden? Als je al in Groningen woont, laat dit dan ook direct over aan Pandomo makelaars in Groningen. Ze bieden persoonlijke begeleiding en zorgen voor het beste bod op jouw woning.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over woondesign een aanverwante onderwerpen. Leuk voor de nodige inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ demegaconcurrent.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden