De mega concurrent

Een unieke look voor je woning: dat doe je zo

Geplaatst op

Je hoort wel eens over designhuizen, dan gaat het er vaak over dat ze zo uniek zijn en zich daarmee onderscheiden van de reguliere rijtjeshuizen met de massa geproduceerde interieurdesign stilering. En zo is het ook. Een designhuis wordt gerealiseerd vanuit een overkoepelend idee. Voordat er begonnen wordt aan het interieurdesign worden er concepten voor dit interieur uitgewerkt om een harmoniserende eenheid tussen de verschillende elementen in interieur te bereiken.Wanneer je werk vanuit een concept, dan zul je zien dat de resultaten meer bij elkaar passen. In deze blog gaan we je een aantal tips geven hoe je dat zelf ook kunt bereiken. 

Zelf een goed design maken 

We hebben het in de introductie al verklapt: een goed design begint met een uitgewerkt concept. Om tot een goed concept te komen moet je je laten inspireren door de dingen die jij interessant en gaaf vindt. Kijk goed naar de verschillende stijlen en wat daar binnen te koop is aan interessant design. Het is goed om een specifieke stijl te kiezen om daar binnen je concepten uit te werken. Dit uitwerken doe je het beste op een grafische manier. Daarvoor zijn verschillende manieren te vinden op internet. Zo heb je direct een goed overzicht van welke elementen je allemaal in het interieurdesign wilt gebruiken.

Kies je elementen met je eigen smaak

Het is erg belangrijk dat je de elementen voor je interieur kiest op basis van je eigen smaak, natuurlijk met je uitgewerkte concept ingedachten. Je kunt op je grafische uitwerking van je concept zien welke elementen je allemaal zou kunnen toevoegen. De uiteindelijke keuze maak je tussen de elementen die je gevonden hebt bij een leverancier. Wanneer je bijvoorbeeld kijkt naar het design van een badkamer, dan heb je bijvoorbeeld de keuze tussen tegels die lijken op reguliere tegels maar dan bijvoorbeeld met een interessante tint of textuur. Je kan ook kiezen voor tegels die bijvoorbeeld een houtlook hebben. Al deze zaken heb je eigenlijk al van tevoren bedacht. Zo is het een stuk gemakkelijker om keuzes te maken tussen de verschillende tegels. Wanneer je dus al had bedacht dat je houtlook tegels wilde hebben, dan kun je beperken tot de verschillende houtlook tegels. Om vervolgens daar een keuze uit te maken.Deze benadering lijkt een beetje top-down, maar het is natuurlijk wel zo dat je de top af en toe kan aanpassen wanneer je dat wilt. Wel is het belangrijk om vooral niet te veel af te wijken wanneer je binnen je concept zou willen blijven. Voor onder andere interessante tegels kun je terecht bij https://www.vloerenmantegels.nl/.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over woondesign een aanverwante onderwerpen. Leuk voor de nodige inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ demegaconcurrent.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden