De mega concurrent

Een prachtige woning in ´t Gooi: hoe kom je er tussen?

Geplaatst op

Bij Makelaar ’t Gooi weten ze hoe je er in ´t Gooi tussen komt. Wat doe een makelaar? We nemen het hieronder even met je door. Lees onze blogs, dan kunnen we je op vele vlakken inspireren. 

Wat doet een makelaar? 

Een gekwalificeerde makelaar kan je helpen onderhandelen tijdens het lastige proces van het kopen van een huis. In moeilijke tijden zijn de meeste mensen op zoek om kosten te besparen op elke manier die ze kunnen. En bij de aankoop van een huis, wie zou er dan niet willen besparen. Een makelaar kan je hierbij helpen. 

Het is waar dat iedereen kan shoppen voor een huis, en zelfs een kijkje binnen in het pand nemen, zonder formeel en contact aan te gaan met een makelaar. Maar tenzij je de tijd hebt om van het zoeken naar een huis een parttime baan te maken, kan een makelaar je misschien veel sneller aan de perfecte woning helpen.

Concrete voordelen makelaar

Stel dat je een zwembad wilt. Of je wilt geen zwembad. Of misschien wil je een omheinde tuin voor de hond of een speelkamer voor de kinderen. Als je op zoek bent naar iets specifieks, dan is een makelaar is de persoon wiens taak het is om te weten of er een huis te koop staat dat past bij je behoeften. Laten we eens kijken naar een aantal van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een makelaar om een huis te kopen.

Vaststellen prijs van een huis

De meeste makelaars kunnen een prijs van een huis vaststellen op het moment dat ze door de deur lopen. Als ze veel ervaring in de huizenmarkt, weten hoe goed een buurt is en of het huis zijn waarde houdt. Je makelaar kan snel zien of een woning een te hoge vraagprijs heeft. Daarbij heeft hij of zij ook zicht op de transacties die in de afgelopen jaren in een bepaalde buurt gedaan zijn. Zo krijg je al snel informatie over wat de verschillende woningen in de buurt waard zijn. Dan kun je dus al snel zien of de woning die jij interessant vindt, wellicht een te hoge vraagprijs heeft. Natuurlijk kan het ook voorkomen dat deze vrij laag is. Dan kun je je weer afvragen waarom dat zo is. 

Problemen vaststellen

Een makelaar zal in staat zijn om problemen te identificeren die je misschien niet ziet, evenals het aanbevelen van een goede onafhankelijke huisinspecteur die een gedetailleerd rapport over problemen met het huis zal geven.

Deze rapporten kunnen tientallen pagina’s lang zijn. Binnen al die pagina’s zijn sommige problemen belangrijker en andere niet. Als het huis in redelijk goede staat is, kunnen verzoeken om reparaties een deal maken of breken. De makelaar zal een goed gevoel hebben van wat redelijk is om te vragen en wat overdreven is.

Het vinden van beschikbare woningen

Een makelaar zal waarschijnlijk weten over niet geadverteerde woningen die je misschien interessant vindt. De meeste woningen worden wel op sites gezet zodat mensen weten dat een huis te koop staat, maar in sommige gevallen wordt dit door de verkopende partij bewust niet gedaan in verband met privacy overwegingen. Een makelaar kan je helpen deze woningen in je vizier te krijgen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over woondesign een aanverwante onderwerpen. Leuk voor de nodige inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ demegaconcurrent.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden