De mega concurrent

De voordelen van een geluidsisolatie plafond

Geplaatst op

Akoestische isolatie is een geweldige investering voor zowel huiseigenaren als bedrijven. Maar waarom? Wat maakt het precies anders dan andere soorten isolatie? In de blog van vandaag proberen we die vragen te beantwoorden. Lees verder om de verborgen voordelen van een geluidsisolatie plafond te ontdekken en waarom het perfect zou kunnen zijn voor je project.

Wat maakt akoestische isolatie anders?

Akoestische isolatie absorbeert trillingen (geluiden) en vormt een barrière van materiaal tussen de geluidsbron en de omringende ruimtes. Deze geluidsabsorptie helpt het geluid te beperken dat van de ene naar de andere plaats reist.

Akoestische isolatie wordt meestal gemaakt van glasvezel met een hogere dichtheid om geluidsabsorptie mogelijk te maken. Een hoge dichtheid betekent een grotere vezelmassa, wat betekent dat de isolatie meer geluid kan absorberen. Wanneer je onderzoek doet naar soorten akoestische isolatie, zult je waarschijnlijk drie typen tegenkomen:

Glaswolmatten met hoge dichtheid

Akoestische isolatie kan op een aantal plaatsen worden aangebracht, zoals

1.Tussen binnen- en buitenmuren

2.Tussen verdiepingen van woningen met meerdere verdiepingen

In het plafond

Maar er is ook een derde optie, namelijk akoestisch spuitwerk. Deze laatste vorm is bij ons favoriet. Dit komt omdat het gemakkelijk aangebracht kan worden. En wel op zo’n manier dat de looks van het plafond goed passen bij die van de kamer. Deze vorm van geluidsisolatie vangt de geluidstrilling en zorgt ervoor dat de galm of echo in de kamer zeer sterk vermindert. Dat is erg prettig voor de mensen die in de huiskamer aan het converseren zijn, maar ook voor gasten van een restaurant waar het akoestische spuitwerk aangebracht is. Dan hoeven ze niet hun stem zo zeer te verheffen wanneer ze met elkaar praten. 

Het voegt waarde toe aan de woning of het pand

Geluidsisolatie is een aantrekkelijke kwaliteit voor een woning of pand om te bezitten. Het is een verkoopargument dat gemakkelijk kan worden benadrukt wanneer een woning te koop wordt aangeboden, omdat het extra interesse opwekt bij de koper.

Je zult merken dat dit vooral van belang is voor woningen in de buurt van hoofdwegen, stations of drukke straten. Dit is niet verwonderlijk, aangezien deze gebieden meestal lawaaierig zijn en veel voet- en autoverkeer kennen, wat zonder geluidsisolatie onaangenaam kan zijn. Ook een prettige akoestiek in een woning kan een goed verkooppunt zijn. Goede isolatie tegen geluidshinder is ook in de meeste gevallen geschikt om kou en tocht tegen te gaan. We raden je aan om een bedrijf deze isolatie te laten realiseren voor je. Neem daarvoor contact op met acosorb.nl. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over woondesign een aanverwante onderwerpen. Leuk voor de nodige inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ demegaconcurrent.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden