De mega concurrent

De beste tips om houtworm te voorkomen

Geplaatst op

De meeste woningen beschikken over houten constructies. Zoals de zolder, carport of tuinhuis. Een veel voorkomend probleem is dat houtworm zich gaat nestelen in het hout. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Daarom is het van belang dat je bij het constateren van houtworm snel ingrijpt. Je kunt ook al preventief maatregelen treffen om te voorkomen dat houtvorm in de houten constructies van je woning terecht komt. Lees onze tips hierover.

Preventieve maatregelen tegen houtworm

De eerste stap is om een grondige inspectie te houden. Ga na waar in de woning en tuin houten constructies aanwezig zijn. Ga alles bij langs en bekijk of het hout nog in goede staat is. Je kunt houtworm herkennen aan kleine gaatjes bij elkaar in het hout. Als alles in orde is, dan kun je verder gaan met de volgende preventieve maatregelen. 

Hout preventief behandelen

Houtworm nestelt zich graag in onbewerkt hout. Stuk hout dat wel bewerkt is houdt al de meeste houtwormen tegen. Denk hierbij aan een laag verf of lak. Je kunt er dus voor kiezen om al het hout te gaan behandelen. Maak er bijvoorbeeld een verfklus van en verf al het aanwezige hout. 

Ruimtes goed ventileren

Door alle ruimtes in de woning goed te ventileren voorkom je dat vochtigheid zich kan nestelen. Dit geldt ook voor de ruimtes met houten constructies. Naast houtworm kan er ook houtrot ontstaan. Voornamelijk wanneer er te veel vocht blijft hangen in de ruimtes dan trekt dit zich uiteindelijk in het hout. Dat is de perfecte woonplaats voor houtworm om te nestelen.

Houtworm bestrijden

Zit er in sommige kleine stukken hout toch houtworm genesteld? Houtworm kan niet goed tegen extreme temperaturen. Mocht je in staat zijn een stuk hout los te maken dan kun je deze bijvoorbeeld in de droger plaatsen en even laten draaien. Wanneer er te veel houtworm aanwezig is raden we aan om contact op te nemen met een ongediertebestrijding bedrijf.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over woondesign een aanverwante onderwerpen. Leuk voor de nodige inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ demegaconcurrent.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden