De mega concurrent

5 tips voor het lappen van de ramen

Geplaatst op

Het lappen van de ramen is niet iedereen zijn of haar favoriete klus, maar wanneer de ramen erg vies zijn moet je er wel eens mee beginnen. Bij het lappen van de ramen komen vaak een aantal ergernissen om de hoek kijken – daarom stellen we het ook vaak uit -, zoals ramen waar je niet bij kunt, niet weten welke schoonmaakmiddelen nou echt werkt en het zien van strepen na het lappen van de ramen. Om je frustratie te besparen geven we je graag wat tips over het lappen van de ramen, lees snel verder. 

Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt

Heb je vazen, fotolijstjes of andere accessoires op je vensterbank staan, zorg er dan voor dat je alles aan de kant zet, zodat je overal goed bij kunt. Dit geldt ook voor de ramen aan de buitenkant, staat je tuinset aan het raam, maak dan ruimte. 

Tips tegen strepen op de ramen

Wanneer je druk aan de slag bent geweest met het lappen van je ramen, is het laatste wat je wilt zien strepen op de ramen. Strepen op de ramen zijn door gebruik te maken van een aantal tips goed tegen te gaan: 

  1. Zorg dat je de ramen zeemt met koud water, warm water heb je alleen nodig wanneer de ramen vet zijn (bijvoorbeeld een raam in de keuken). 
  2. Gebruik een heel klein beetje afwasmiddel. Veel schuim is namelijk niet nodig en resulteert in strepen. 
  3. Lap nooit de ramen wanneer de zon fel schijnt of wanneer het erg heeft gevroren. Ook dit geeft wanneer je dit wel doet, strepen.
  4. Gebruik een kwalitatief goede trekken van rubber. Vervang de rubbers regelmatig.
  5. Na het wassen van de ramen kun je met een prop krantenpapier het raam na wrijven, vaak zorgt dit ervoor dat strepen verdwijnen en je ramen gaan glanzen. 

Kan je echt niet bij een raam buiten?

Durf je niet met een ladder omhoog te gaan of is er een andere reden waardoor je gewoon echt niet bij sommige ramen kan? Schakel dan een professionele glazenwasser in Amsterdam in. Zij weten precies wat ze doen en weten hoe ze bij elk raam moeten komen. Zo zit je nooit meer met ongewassen ruiten. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over woondesign een aanverwante onderwerpen. Leuk voor de nodige inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ demegaconcurrent.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden