De mega concurrent

4 redenen waarom je in Friesland wilt wonen

Geplaatst op

In het noorden van Nederland vind je onder andere de prachtige provincie Friesland. Friesland telt zo een 650.000 inwoners. Daarnaast kent het de provincie een eigen officiële landstaal, namelijk Fries. De Friesland ligt mooi langs de lange kustlijn van Nederland aan het IJsselmeer en de Waddenzee. Je bent met de boot ook snel op onze Waddeneilanden. In Friesland kan je prachtig mooi wonen. Je vindt hier zowel ‘echte’ steden zoals Leeuwarden of je trekt naar verder gelegen dorpen, om wat vrijer en landelijker te wonen. Op zoek naar een huis in de provincie Friesland? Schakel dan Vitawonen een makelaar in Friesland in! 

Genieten van de Friese natuur, dorpen, sport en steden

In Friesland kun je genoeg beleven! Je ziet de prachtige natuur, ontdekt de leukste straatjes van Friesland en je kunt genoeg sporten beoefenen. Ook zijn er genoeg mogelijkheden om watersporten te beoefenen en natuurlijk te schaatsen op natuurijs, wanneer het weer en de temperatuur dit toelaat. Ook nationale natuurparken kun je veelvuldig bezoeken. Friesland telt er maar liefst 4! 

Eet echte streekproducten

Doordat er in Friesland veel ruimte is voor weilanden met vele gewassen, kun je die ook volop verkrijgen. Niet alleen op de schattigste marktjes, maar ook in restaurants. Vaak werken de restaurants in Friesland met verse streekproducten van topkwaliteit. 

De huizenprijzen zijn doorgaans lager dan in andere delen van Nederland

Wanneer je vanuit andere provincies naar Friesland vertrekt valt één ding je waarschijnlijk ook wel op. De huizenprijzen zijn een stuk lager dan in andere delen van Nederland. Vooral in- en rondom de randstad. Voor jouw budget kun je dan ook vaak een veel groter huis kopen. Een echte win-win situatie dus! 

De Friese mensen

Friese mensen staan over het algemeen bekend als zeer gastvrij en gezellig. Je kunt dus gerust bij je nieuwe buurman- en/of vrouw aanbellen om jezelf voor te stellen! Wie weet maak jij wel vrienden voor het leven. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over woondesign een aanverwante onderwerpen. Leuk voor de nodige inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ demegaconcurrent.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden